Képzeljétek el, almatortát sütöttem. A végén még kiderül, hogy háziasszony lesz belölem.
Az utóbbi idöben nagyon sok sütit vettünk boltban, ami ugye tudjuk nem olcsóság. Ezért már elkezdtem próbálkozni kisebb dolgokkal, és a sikeren vérszemet kapva úgy gondoltam megpróbálkozom nagyobbal is bár ez is csak a kisebbek közé tartozik.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
30 gr porcukor
185 gr margarin
75 ml hideg viz
6 nagy alma hámozva, magház nélkül, szeletekre vágva
40 gr mazsola
4 evökanál cukor
1 teáskanál fahéj
1 tojásfehérje
Az almát tegyük fel egy edényben annyi vizzel, hogy ellepje, és lassú tüzön fözük puhára.
Szürjük le, és hagyjuk lecsöpögni és szobahömérsékletüre lehülni.
A lisztet és porcukrot keverjük össze egy tálban, morzsoljuk össze vele a margarint. Kevés hideg viz hozzáadásával gyúrjuk össze.
Egyharmadát tegyük félre a masszánknak. A többit nyújtsuk ki és béleljünk ki vele egy tortaformát a pereméig. Az alját szúrkáljuk meg villával.
Az almához keverjük hozzá a mazsolát és kevés fahéjat.
Töltsük bele a kibélelt formába, a tetejére szórjuk a fahéjat és cukrot.
Nyújtsuk ki a megmaradt tésztánkat. a tojásfehérjével kenjük be a peremnél lévö szélét a tésztának, boritsuk rá a kinyujtott lapot és igazitsuk össze.
Villával szúrkáljuk meg a tetejét, kenjük meg a tojásfehérjével és szórjuk meg a tetejét kristálycukorral.
Elömelegitett sütöben 180 fokon egy órát süssük.
Sütöböl kivéve 30 percig hagyjuk állni és utána szervirozhatjuk. (Tejszinhabbal is nagyon finom).
Jó étvágyat!!
Erika,"evés közben jön meg az étvágy"!!!!!
VálaszTörlésHolnaptól én is szabad vagyok,részlegesen,de napközben mindig,igy én is sütök-főzők.Biztos fincsi lett a süti.puszi.
Nagyon jól sikerült ez a torta, és gondolom milyen finom. Csak tessék sütkérezni, nem pedig a boltit venni. Ügyes vagy te meglátod milyen sok sikerélményed lesz.:)
VálaszTörlésKöszi szépen mindkettötöknek a biztatást, igyekezni fogok, de nem igérhetem hogy minden hétvégén csinálok valamit, pedig juniusig ki kellene egy nagyon finom tortát találnom a párom szülinapjára.
VálaszTörléspuszi