2011. június 5., vasárnap

Salátás krumplipüré rántott sajttal




Hozzávalók:
1 kiló krumpli
30 dkg darabolós zöldbab én itt felcseréltem zöldborsóhüvelyre apróra vágva
2 evökanálnyi olivaolaj
200 ml tejföl
1 fejes saláta csikokra vágva
2 evökanál apróra vágott friss kapor
panirozott sajt

Elkészités:
A krumplit vágjuk apróra. Sós vizben fözzük puhára kb 20 perc alatt.
Közben az apróra vágott zöldbabot vagy zöldborsóhüvelyt kevés vizben kb 6 perc alatt fözzük puhára. Szürjük le.
(Ez a zöldborsóhüvely)

Közben a panirozott sajtot egy serpenyöben a forró olajon süssük aranybarnára, közben forditsunk rajta. Legyünk óvatosak, mert folyni fog belöle a sajt.

A krumplit szürjük le, adjuk hozzá a tejfölt, és krumplitörövel törjük össze, egy fakanállal keverjük simára, adjuk hozzá a salátát, a kaprot és a babot vagy borsóhüvelyt. Óvatosan keverjük össze. Tálaljuk a rántott sajttal.

3 megjegyzés: