2011. május 14., szombat

Mediterrán reteksaláta


Hozzávalók (4 személyre):
1 franciakenyér
8 evökanál olivaolaj
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál currypor
300 gram csirkemell csikokra vágva
2 evökanál méz
2 evökanál ecet (gyengébbik, mert ami itt van az nem túl erös)
2 csomag retek (kb 30 szem) vékonyra karikázva
250 gram télálló sárgarépa (szerintem az újrépa is megteszi) vékonyra karikázva
300 gram spenót megmosva jól lecsöpögtetve.
15 gram mentalevél (el is maradhat)
sütőpapir.

Elkészitése:
Melegitsük elö a sütőnket 200 fokra.
Hosszában vágjuk félbe a kenyeret. egyik felét vágjuk szeletekre (1,5-2 cm).
3 evökanálnyi olajat keverjünk el a finomra vágott fokhagymával. A sütőpapirt helyezzük egy tepsibe, fektessük rá a szeletkéket és az egyben maradt félkenyeret is, kenjük meg az olajos fokhagymával és szórjunk rá kicsi sót. Süssük aranybarnára kb 8 perc alatt.
Közben két evökanál olajat forrósitsuk fel egy serpenyöben. A köményt és a curryport kb egy percig kevergetéssel süssük, dobjuk bele a csirkemellet 1 evökanál mézet és sóval borssal izesitsük meg. Kb 6 percig süssük aranybarnára. Hagyjuk kihülni.
A megmaradt olajat mézet keverjük el az ecettel. Kevés sóval, borssal izesithetjük. Keverjük el a sárgarépával és retekkel.
Osszuk el a spenótot 4 tányéron, tegyük rá a répás-retek keveréket, a mentalevelet és a csirkemellet. Tálaljuk hozzá a kenyeret.
(Megjegyzés: én egyben sütöttem a kenyeret és utána vágtam szeletekre)

Jó étvágyat!!

2 megjegyzés:

  1. Erika ez a saláta isteni finom lehet!!! Megfogom csinálni, éppen van spenótom, csak a fokhagymát kihagyom belőle mert az epém nem díjazná. Köszi a receptet.:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta amit készítettél, de talán a spenótot kihagyom, vagy helyettesítem sóskával!

    VálaszTörlés