2010. április 24., szombat

Paprikás rizs sült kolbásszal


Sokszor fogalmam sincs, mit kellene fözni, ami gyorsan kész van, van benne vitamin is és jól is lehet vele lakni. Sokszor a nagyobb abc-üzletekben kis receptes lapocskákkal hivják fel a figyelmet, amit én mindig megnézek és ami tetszik el is viszem haza. A mai vacsink is egy ilyenböl készült, igaz szinte sohasem ugyanugy mint ahogy le van irva, mert nem biztos hogy szeretünk minden hozzávalót ami benne van.


Hozzávalók: 3-4 személyre
sütnivaló kolbász
2 vöröshagyma apróra vágva
2 evökanál olivaolaj
3 kaliforniai paprika (lehetöleg különbözö szinü) apróra vágva
250 gramm fehér rizs
400 grammnyi paradicsom cikkekre vágva
Egy zacsi rukola saláta, de helyettesithetö bármelyik salátával, csak akkor (nem túl) apróra kell vágni.
Fél liter vizet forraljunk fel.
Egy wokban (én abban csináltam, de egy lábas is megteszi) az olajon dinszteljük a hagymát üvegesre, adjuk hozzá a paprikát és a rizst (nem kell megmosni), kevergessük, amig a rizs majdnem üveges lesz, de nem kell barnitani.
Adjuk hozzá a forró vizet és a paradicsomcikkeket, keverjük össze, sóval borssal izesitsük és forraljuk fel, aztán kis gázon lefedve kb 15 percig fözzük.


Közben a kolbászt süssük meg ahogy szoktuk.
Ha kész a rizs, keverjük hozzá a salátát és már tálalhatjuk is.


Megjegyzés: Ha másnapra is akarunk hagyni belöle, akkor érdemes csak a felébe keverni a salátát és másnap frissen melegités után hozzákeverni a másik felét.

Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

  1. Erika,ez nagyon fincsi lehet,kipróbálom.de tudod mikor,majd amikor vége az évadnak.puszi.

    VálaszTörlés
  2. Melli, Nagyon finom volt, megnyaltam mind a 10 ujjamat utána.Nagyon gyorsan kész van, idöt csak a darabolás vesz el inkább. puszi

    VálaszTörlés
  3. Akkor nem kellett kezet mosnod?hehe!!!
    majd jelentkezem vele,ha meglesz!!!!
    puszi.

    VálaszTörlés
  4. Szuper jó kis recept, ezt én sem hagyhatom ki!!! Jó hogy minden kis cetlit elolvasol, és sikeresen elkészíted a saját, és a mi ízlésünkre.:)

    VálaszTörlés