2009. szeptember 12., szombat

Rostonsült dagadó sült banánnal



Hozzávalók (4 személyre):
400 gram dagadó 1,5 cm lapokra vágva
egy citrom
fél teáskanál só
egy gerezd fokhagyma, kés lapjával szétnyomva
késhegynyi pirospaprika
100 ml földimogyoro-olaj, vagy kukoricaolaj
2 (bak) banán

Elökészités:
a szelet húsokat egy tálban szépen tegyük egymás mellé.
A citromot mossuk meg alaposan. Reszeljünk fél teáskanálnyit a héjából, és nyomjuk ki a levét.
keverjük a citrom héját a levét, a sót a fokhagymát és pirospaprikát az olaj felébe, és a pácba forgassuk bele a husokat. Hagyjuk érni egy órácskát.

Elkészités:
A banánt természetesen a héja nélkül hosszában vágjuk félbe, szedjük ki a husit a pácból, konyhai törlópapirral kicsit itassuk le róla a lét, de nem kell nagyon. Elömelegitett grillserpenyöben süssük a husit oldalanként kb. két-két percig. A banánt egy serpenyöben a maradék olajon süssük világosbarnára.

Szervirozzuk a húst a banánnal és a babos kókuszos rizzsel.

Jó étvágyat.

1 megjegyzés:

  1. Szia Erika!
    Nagyon finomat készítettél!! Ez a rizs igazán különleges. A banánt én is szeretem így.

    VálaszTörlés