Hozzávalók (4 személyre):
500 gram vörös babkonzerv
250 gram rizs
2 evökanálföldimogyoróolaj vagy napraforgóolaj
egy vöröshagyma apróra vágva
két gerezd fokhagyma préselve
fél teáskanál chilipor
egy zöld paprika mag nélkül ledarálva
só, frissen örölt bors
200 ml kókusztej
Elökészités:
A babot leöbliteni hideg vizzel, hagyni jól lecsöpögni, szokásosan fözzük meg a rizst, hagyjuk egy kicsit hülni.
Elkészités:
Forrositsuk meg az olajat egy wokban vagy serpenyöben, dinszteljük a hagymát üvegesre, tegyük hozzá a fokhagymát és a darált (vagy reszelt) paprikát és a chiliport (Vigyázat mert a chilitöl erös lesz, örölt pirospaprikával is helyettesithetjük). Kicsit dinszteljük össze, keverjük bele a lecsöpögtetett babot és a rizst, melegitsük össze, izesitsük sóval borssal izlés szerint. Azután a kókusztejet is keverjük hozzá, melegitsük össze, de ne fözzük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése