2009. szeptember 17., csütörtök

Gyors Stroganoff krumplipürével



Hozzávalók:
Stroganoff-hoz

fél kilónyi sertéshús vékony csíkokra vágva
400 grammnyi champignons gomba szeletekre vágva
piros húsos paprika csíkokra vágva
két teáskanálnyi pirospaprika
só, bors,
oliva olaj
egy pohárnyi tejszin
egy kis doboz paradicsompüré (70 dkg).

A krumplipürét kezdem el, mert több idöre van szükség, mint a stroganoffhoz.
Ennek receptjét nem irom, mert biztos vagyok benne, hogy mindenkinek megvan hozzá a jól bevált receptje.

A stroganoff elkészitése:
Sóval borssal és a pirosparika felével és olivaolajjal elkészitem a pácot, amibe beleforgatom a husit. Wokban vagy serpenyöben kb 5 percig erös tüznél megpiritom a húst, kiszedem egy tányérra, a megmaradt zsiradékba beledobom a gombát és a paprikát, 2-3 percig lassú tüznél megdinsztelem, hozzáadom a megmaradt pirospaprikát, a paradicsompürét, jól elkavarva fél percig dinsztelem, adok hozzá 50 ml forró vizet és felforralom. visszateszem bele a húst és hozzáadom a tejszint, lassú tüzön összemelegitem, de már nem forralom. ha kell utánaizesitek sóval borssal.
Krumplipürével tálalom

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése