2010. november 14., vasárnap

Nagymama jacht-tálja (Oma's jachtschotel)



Hozzávalók:
50 g vaj
2 nagy vöröshagyma apróra vágva
250 gramnyi sárgarépa (téli elálló, de jó a másik is) kis kockákra vágva
500 g darált hús
1 evökanál mustár
500 gram krumplipüré (saját készitésü)
2 édes-savanyú alma (jonatán) magháza kivájva vékonyra felszeletelve

A vaj felét tegyük egy serpenyöbe, vagy wokba, a vöröshagymát dinszteljük aranybarnára.
Tegyük bele a sárgarépát, dinszteljük vele 4-5 percig.
Tegyük hozzá a darálthúst és dinszteljük amig a hús elkezd kicsit barnulni. Közben izesitsük sóval-borssal. A végén tegyük bele a mustárt, dinszteljük össze.
A jénai-ba vagy a tüzálló tálba tegyük. Teritsük el benne szép egyenletesre.
A krumplipürénket keverjük simára és teritsük a darált hús tetejére.
Simitsuk egyenletesre.
Az almát cserépszerüen tegyük a tetejére, hogy fedje be teljesen a pürénket.
A megmaradt vajat osszuk el a tetején, de ez akár el is maradhat.

Forró sütöbe tesszük és kb 25 perc alatt készre sütjük. Amikor elkezd az almánk a tetején pirulni, akkor van kész.

Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik és guszta!! Szeretem az almás húsos ételeket, így viszem is a receptet.:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom is volt.Jó étvágyat hozzá:-)

    VálaszTörlés
  3. Ami, és finom is és gyorsan el is készithetö.
    Ha maradt ki elözö napról krumplipüré, akkor már csak darált hús kell és nem lesz unalmas rögtön.:-))

    VálaszTörlés
  4. Erika,nagyon jó lehet,és gyors.a neve is édekes,kipróbáljuk!:):):)

    VálaszTörlés