2010. november 7., vasárnap

Lilakáposztás törtkrumpli slavink-kel


Hozzávalók:(4 személyre)

4 evökanál olivaolaj
4 db slavink (izesitett darált hús húsos szalonnacsikba tekerve)
2 lila hagyma félkarikákra vágva
600 gram apróra vágott lilakáposzta
700-800 gram krumli
vaj vagy margarin a krumlihoz
2 teáskanál provenci füszerkeverék
só, bors
tálaláshoz 150 gram apró édes-savanyú uborka

Elkészités:
Az kockára vágott krumplit sós vizben odateszem föni.
Közben egy serpenyöben a slavink-eket az olaj felével minden oldalán megsütöm szép pirosra.
Kiszedem egy edénybe, amiben alufóliával jól befedve melegen tartom.
Az olaj másik felét is a serpenyöbe öntöm (persze csak ha szükséges, mert néha túl sok lenne), ebben a lilahagymát és a lilakáposztát puhára dinsztelem. Közben izesitem a provanci füszerkeverékkel sóval és borssal.
A krumpliról leöntöm a vizet, de egy kicsit megmentek belöle.
A vajjal összetöröm a krumplit és a káposztához keverem. Jól összekeverem, ha túl száraz lenne a krumplilével kicsit higithatom.
A slavink-kel és az uborkával tálalom.

Megjegyzés:
Ezt a törtkrumplis finomságot sült kolbásszal sült hússal, de akár magában is tálalhatom.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése