Egyik nap azon gondolkodtam, hogy mit kellene fözni, de semmit nem tudtam kitalálni.
Amikor munka közben egyszer csak megéreztem egy illatot: rizseshús illatát hozta felém a szomszédból a szél. Hú de régen ettem, már nem is emlékszem rá. Még aznap meg is vettem a hozzávalókat (már amit nem felejtettem el belöle). És ma el is készitettem, és már alig maradt belöle. Uborkából és lilahagymából csináltam hozzá salátát, de bármiböl lehet.
Hozzávalók: 2-3 személyre
70-80 dekányi sertéscomb kockákra vágva
2-3 közepes vöröshagyma kockákra darabolva
3-4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
3 szép paradicsom összedarabolva
só, bors, ételizesitö
örölt paprika
olivaolaj
180-200 grammnyi rizs
(apróra vágott paprikával lehet még megdobni az izvilágát, nekem nem volt itthon, de nélküle is elmegy)
Elkészitése:
Sót, borsot, kevés töröttpaprikát olajjal elkeverem, ebbe beleforgatom a húst, kicsit állni hagyom. A wokomat elömelegitem, beleteszem a húst, kevergetve piritom, közben beleteszem a hagymát is és együtt piritom tovább. Beleteszem a fokhagymát és a paradicsomot, összekeverem, törött paprikával megszorom, folyamatos keverés mellett kicsit hagyom dinsztelödni. Felöntöm vizzel, izesitem a sóval borssal és ételizesitövel. Ha felforrt, kicsire veszem alatta a lángot és hagyom lassú tüznél föni.
Amikor a húst már elég puhának találom, pótolom vizzel amit majd a rizs fel fog szivni.
Összeforralom, kis lángra veszem és beleszórom a rizst és nem keverem meg, mert akkor le fogja kapni. lassú tüznél fözöm addig amig a rizs meg nem dagad.
Akkor leveszem a tüzröl, lefedem és igy hagyom állni legalább húsz percig.
Salátával nagyon finom egytálétel.
Jó étvágyat!
Erika,remélem maradt nekünk is!!!!!!!!!!!
VálaszTörlésNagyon guszta!!! Már én is olyan régen csináltam rizseshúst, jó hogy eszembe juttattad. Köszi!!:)
VálaszTörlésMelli, ment fénypostán.
VálaszTörlésGizi, érdemes csinálni, mert annyiféle variációt ki lehet hozzá találni.