2009. november 16., hétfő

Madártej


Hozzávalók:
egy liter tej
4 tojás
10 dkg cukor
vaniliarúd vagy vaniliáscukor, esetleg mindkettö

Elkészitése:
A tejet forraljuk fel, közben a tojásfehérjét kevés cukorral verjük kemény habbá. A tojássárgáját keverjük ki a cukorral, vaniliáscukorral, meleg tejjel óvatosan meghigithatjuk, hogy ne legyen csomós, amikor belekeverjük a tejbe
Amikor a tej felforrt, vegyük kisebbre a lángot, de tartsuk forrásban. A felvert tojásfehérjét a forró tejbe mártott kanállal beleszaggatjuk a tejbe és ha kicsit megszilárdult, megforgatjuk, kiszedjük egy tálba. Vigyázat egyszerre csak kettö-hármat tegyünk a tejbe, mert megnö, kell neki a hely.
Ha mindet kiszaggattuk és már a tálban vannak,a vaniliásrudat beletesszük a tejbe. Belecsorgatjuk az elözöleg jól kikevert tojássárgáját. Sürüre fözzük. Kiszedjük a vaniliarudat és ráöntjük a tojáshabra, hagyjuk kihülni és már lehet is fogyasztani.

Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Szia Erika!
    Húúú de finomat készítettél, imádom a madártejet!!Most rögtön feltudnám falni.:)
    Puszillak Gizi

    VálaszTörlés
  2. Szia Gizi!
    Jutna belöle neked is.
    puszi Erika

    VálaszTörlés