2009. november 14., szombat

Krumplis tészta baconcsikokkal



Hozzávalók:
egy kilónyi krumpli kockákra vágva
20 dekányi bacon, vékony csikokra vágva.
két kisebb vöröshagyma apró kockákra vágva.
olivaolaj
só, bors, esetleg fokhagyma
örölt paprika
lebbencstészta

Elkészités:
olivaolajon megpiritjuk a baconcsikocskákat, kiszedjük az olajból, amiben megdinszteljük a vöröshagymát, kicsit átdinszteljük a krumplikockákkal is. Én ilyenkor már elkezdem izesiteni, mert nagyon szeretem, amikor a bors átjárja, de lehet utólag is. Beleteszem a baconcsikokat is.
Megszórom a pirospaprikával, felöntöm annyi forró vizzel, hogy ellepje. Izlés szerint füszerezem, amennyire szüksége van még (pirosaranyat is lehet). Lassú tüznél jó sürüre fözöm.
Közben kifözöm sós vizben a tésztát, leszüröm, és amikor a krumplim kész, hozzákeverem a tésztát.
Salátával tálalom.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése