2010. január 16., szombat

Sült oldalas salátával...

Nagyon régen irtam már ide. Igaz nem is csináltam mostanában olyat, amit érdemes lett volna betenni ide. Nagyon szeretjük a sült oldalast. Már csináltam párszor és még nem rontottam el eddig egyszer sem. Sütöben a legfinomabb.

Hozzávalók:
egy kilónyi oldalas
só, bors, örölt paprika, izlés szerinti füszerek
olivaolaj

Elkészités:
a füszereket olajjal összekeverem, beleteszem az oldalast, a legfinomabb, ha legalább egy napot pácolódik a füszeres olajban.
Az elözöleg bepácolt oldalast egy tepsibe egymás melé helyezem, kevés vizet öntök alá.

Alufóliával jó szorosan befedem, forró sütöben kb. 50-60 percet sütöm.
A fóliát levéve ellenörzöm, hogy a hús megpuhult-e, (ha nem, visszatéve a fóliát még kis idöre visszateszem a sütöbe), utána párszor megforgatva fólia nélkül szép pirosra sütöm mindkét oldalát.
Salátával tálalom, esetleg fött krumplit vagy krumplipürét is adhatok hozzá.

Jó étvágyat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése