2009. március 19., csütörtök

Paradicsomleves

Apróra vágott vöröshagymát olivaolajon üvegesre dinsztelem. Ráteszem a legalább 4-be vágott paradicsomot (egy kilónyit), rászorok egy kevés kristálycukrot, összedinsztelem, felöntöm vizzel, hogy éppen ellepje, kb 10-15 percig fözöm, összeturmixolom, hogy ne maradjon darabos, visszateszem a tüzhelyre, kb ennyi vagy valamivel kevesebb paradicsomlével felöntöm, kevés fözötejszint keverek bele, soval még izesitem, (édesszájúaknak lehet még cukorral is). Friss bazsalikomlevelet apróra vágva beledobom, összefözöm és már kész is van.

Megjegyzés: bazsalikom helyett lehet apróra vágott zellerlevéllel iz izesiteni.

1 megjegyzés:

  1. Látom belehúztál a recept írásba. Én is parilevest főztem,csak kicsit másképpen, de így is fincsi lehet.

    VálaszTörlés