2009. március 25., szerda

Grapefruit-os garnélarák

Hozzávalók: (4 személyre)
a zacsi fagyasztott sósvizi garnélerák 500 gram (kiolvasztva).
4 evökanál olaj
2 grapefruit
1 zöld citrom (lime)
6 evökanál majonéz
1 késhegynyi cayennebors
15 gramnyi apróra vágott petrezselyem.

Töröljük szárazra a garnélát konyhai törlöpapirral. Forrósitsuk meg az olajat egy wokban vagy serpenyöben, és a garnélát három részre osztva süssük rószaszinüre. Konyhai papiron hagyjuk lecsepegni és kihülni.

Hámozzuk meg a grapefruitot, szedjük gerezdekre, és próbáljuk a hártyát is leszedni róla.
Csavarjuk ki a fél lime-t és a keverjük össze a levét a majonézzel, a cayenneborssal. Igy egy szószt kapunk. izesitsük sóval frissen tekert örölt borssal. A lime másik felét vágjuk fél karikákra.
Keverjük össze a garnélát a grapefruittal és a petrezselyemzöld 3/4 részével. Osszuk el a négy tányérra. Szorjunk a tetejére a maradék petrezselyemzöldet, tegyük rá a lime-t és szervirozzuk egy kevés lime-majonézzel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése