2009. április 12., vasárnap

Spits-káposzta darált hússal

Hozzávalók:
1 spitskáposzta, de megteszi az édes fehérkáposzta is
1 fej hagyma
1 evökanálnyi olaj
3 teáskanálnyi kerriepor
250 gramm darált hús
bors, só
1 evökanálnyi ketchup manis (helyettesithetö ketchuppal)

Elkészités:
Szedjük le a káposzta külsö levelét, vágjuk félbe, vágjuk ki a torzsáját, és vágjuk fel csikokra.Mossuk meg és csöpögtessük le.
A vöröshagymát megtisztitjuk, és apróra felvágjuk.
Forrositsuk meg az olajat egy nagy serpenyöben vagy wokban. A vöröshagymát a kerrieporral dinszteljük aranybarnára, adjuk hozzá a darált húst, majd kevergetés közben addig piritjuk, amig meg nem barnul és szépen szétválik.Közben ne felejtsük hozzáadni izles szerint a sót és borsot. Amikor már szép barna a husink, adjuk hozzá a káposztát, jól keverjük össze, fedjük le és pároljuk puhára a káposztát (5-10 perc), adjuk hozzá a ketchup manist vagy ketchupot.

Tálalhatjuk rizzsel vagy krumplival.



Jó étvágyat! Eet smakelijk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése