2009. március 19., csütörtök

Spagetti bolognese Erika módra

Hozzávalók;
Húsos szalonnacsíkok
Vöröshagyma
Darált hús (30-40 dekányi)
Gomba
Paprika
fokhagyma
zöldségkocka
Meghámozott paradicsom
Paradicsompüré
kevés töröttpaprika
Spagetti
olivaolaj
Reszelt sajt.

Elökészületek:
Kockára vágom a hagymát, a paprikát, a paradicsomot, amit elötte meghámoztam. Feldarabolom a gombát. Pohárnyi forro vizben feloldom a zöldségkockát.

Kevés olivaolajban elkezdem dinsztelni a szalonnacsikokat, hozzáadom a kockáravágott hagymát. kicsit dinsztelem együtt. Belekeverem a darált húst, fakanállal szépen beledolgozom. Mikor kicsit hozzábarnult a husi, beledobom a feldarabolt gombát.

Aztán a feldarabolt paprikát, fokhagymát. Jöhet még hozzá a fedarabolt paradicsom, kis örölt paprika, felöntöm a zöldséglével, belekeverem a paradicsompürét és készrefözöm. De néha megkevergetem, nehogy leégjen, ha kell akkor még öntök hozzá vizet. Izlés szerint izesitem sóval borssal. Lehet bele kis oreganot tenni.

Közben sós vizben kifözöm a spagettitésztát, összekeverem, tüzálló tálba, vagy
mély tepsibe teszem, megszórom reszelt sajttal és sütöben pár percig sütöm, amig kicsit barnulni nem kezd a sajt.


Jó étvágyat! Eet smakelijk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése