2011. május 13., péntek

Currys hús banánnal, rizzsel és zöldborsóval


Hozzávalók (4 személyre):
400 gram rizs
275 gram fagyasztott zöldborsó (lehet friss is)

frissen örölt bors
400 gram sertéshús (lehet csirke is), kockákra vágva
3 evökanál currypor
1,5 evökanál liszt
50 gram vaj
1 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
200 ml joghurt
2 banán

Elkészitése:
Fözzük meg a rizst ahogy szoktuk, vagy ahogy irja a csomagolás.
Fözzük puhára a zöldborsót. Szürjük le.
Közben a lisztet curryport kevés örölt borsot és sót keverjük össze.Keverjük bele a húst.
Wokban vagy serpenyöben forrósitsuk meg a vajat és süssük benne a húst erös lángon kb 6 perc alatt aranybarnára. Vegyük kisebb lángra, dobjuk rá a préselt vagy apróra vágott fokhagymát, keverjük össze vele. Vágjuk a paradicsomot négybe, adjuk hozzá a joghurttal együtt. Keverjük jól el és hagyjuk a legkisebb lángon kb 15 percig föni. Ha túl sürü lenne a húson a szósz, kevéske vizzel higithatunk rajta.
A banánt karikázzuk fel és adjuk hozzá az utolsó percben és keverjük bele.
Tálaljuk a rizzsel és zöldborsóval.

Jó étvágyat!!
Eet smakelijk!!

1 megjegyzés:

  1. Erika ez bizony nagyon finom lehetett. Hamarosan én is kipróbálom. Köszi a receptet.:)

    VálaszTörlés