2010. április 24., szombat

Bountys muffin Gizitöl


Már régóta szemeztem a muffinnal, de eddig nem mertem belevágni, mert a sütömnek nem volt jó a hömérsékleti mutatója, azaz, mint utólag kiderült, ha 240-re állitottam, akkor volt 200 fokos. Vettem höméröt, amit beteszek a sütöbe, és látom, hogy éppen mennyire van meleg benne. Kipróbáltam dobozos muffinnal elöször, amibe csak egy kis vizet kellett belekeverni és már mehet is a sütöbe. És a hömérönek köszönhetöen nem égett meg a teteje, mint azelött, vagy takargatni kellett. Most már nem is kell letakarni. De akkor sem volt a dobozos az igazi. Gizinél találtam egy remek receptet, amit úgy gondoltam, ki kell próbálnom. Bountys muffin. Elöször úgy gondoltam, hogy felét csinálom meg, mert egy hatos muffinformám van de az adag 12-re való. De inkább maradtam az eredeti változatnál, és legfeljebb kétszerre sütöm meg. Kicsit alakitgattam, mert kenyeret is teljes kiörlésüt veszünk, mondván hogy egészségesebb (de ki tudja). De elöszörre csak a felét mertem variálni, de legközelebb csak azt fogok beletenni, mert nem rontotta el.

Hozzávalók nálam:
4 db Bounty csokoládé
10 dkg sima liszt
10 dkg teljeskiörlésü liszt
1 cs sütőpor
0,5 kávéskanál szódabikarbóna
5 dkg kókusz reszelék
3 db tojás
6 evökanál kristály cukor
6 evökanál cukorpótló édesitö
1 cs vaníliás cukor
10 dkg margarin
50 ml tejszín
rum aroma
csipet só

Ahogy én csináltam:
A tojásokat a cukorral és cukorpotlóval jól összekevertem, hozzáadtam a tejszint és a rumaromát, azzal is jól összekevertem.
A liszteket egy nagy tálba tettem, bele a vaniliáscukrot, a sütöport, szódabikarbónát, sót és összekeverve szétmorzsoltam benne a margarint. Ebbe beleöntöttem a tojásos masszát és jól elkevertem. A csokit összedaraboltam és hozzákevertem a masszához.
A formába két kanál segitségével kb a kétharmadáig megtöltöttem a masszával.
Elömelegitett sütöben 200 fokon sütöttem kb 20-22 percig.

Nagyon finom lett, kezdök is megpróbálkozhatnak vele, mert egyszerü és gyors.
Jó étvágyat.

3 megjegyzés:

  1. Látom Erika alkotsz.finom lehet,de sajnos a kókuszost nem ehetem.puszil Melli.

    VálaszTörlés
  2. Ja,és még valami,nagyon szép egyformára van sülve.

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok!!! Köszöntelek a muffin sütők táborában. Nagyon szépek lettek, és ez a kis változtatás csak jót tehetett neki. Milyen lesz a következő muffinod??

    VálaszTörlés