2009. május 31., vasárnap

Grillezett csirkemell narancsos-mustáros dresszinggel.

Hozzávalók:
200 gramm rizs (itt többféle gabonásnak lehet forditani, de szerintem a sima is megteszi)
400 gr csirkemell vékony szeletekre vágva.
2 evökanál olivaolaj
150 ml narancslé (lehetöleg 100 %-os)
2 teáskanál mustár
fél csomag sárgarépa tisztitva, vékony karikákra vágva.
1 csomag retek vékony szeletekre vágva
1 kigyóuborka

Elkészitése:
A rizst megfözöm szokás szerint sós vizben.
A csirkemellet pácba teszem (fokhagymapor, vöröshagymapor, só, bors, pirospaprikát összekeverem 2-3 evökanálnyi olivaolajjal, ebbe forgatom), félreteszem sütésig.
A répát és a retket összekeverem.
A narancslét, a mustárt és a két evökanálnyi olivaolajat jól összekeverem, izlés szerint sózom, borsozom. ez lesz a dresszing.

Az uborkát hámozom, hosszában félbevágom,
és uborkaszeletelövel hosszanti módon felszeletelem, sózom, borsozom.


Megsütöm a csirkemellet grillsütöben, vagy serpenyöben.


A tányérra helyezem a rizst, mellé a husit, mellé a répás retket, ez utóbbit meglocsolom a dresszinggel. A tányérra helyezem még az uborkaszeleteket és kész.

Jó étvágyat! Eet smakelijk!

Megjegyzés: Nagyon könnyü étel, fogyókúrázók is könnyedén bevállalhatják.

1 megjegyzés: