2009. április 18., szombat

Spenóttorta

Hozzávalók:
fél kilónyi burgonya, sós vizben, de akár héjában megfözve de akkor ne felejtsük megsózni.
5-6 tojás keményre fözve.
400-450 grammnyi spenót(krém) készen vagy mirelit.
30-40 dekányi reszelt sajt
egy zacskó fehér szósz (Knorr)

Elkészités:
A burgonyát villával kissé megtörjük, de nem pépesitjük. A tojást hosszában félbevágjuk. a spenótot felforrositjuk. a fehér szószt is elkészitjük.
Egy mély tepsi vagy jénai alját kevés olajjal megkenjük és sorokat teszünk le ebben a sorrendben:
burgonya

spenót

sajt

és igy csinálhatunk rá még egy vagy két sort.
az utolsó sajt lesz, erre tesszük rá a félbevágott tojásokat

ráöntjük a fehér szószt, hogy a tojásokat befedje.

Elömelegitett sütöben pár percig sütjük, de nem kell sokáig.


Én grillezett vagdalttal tálaltam, de csak úgy minden nélkül is laktató.


Jó étvágyat! Eet smakelijk!

Megjegyzés: azt hiszem a fehér szósz az úgynevezett fehér mártás, vagy besamel mártás lehet.

2 megjegyzés:

  1. Szia Erika!

    Nagyon jól hangzik ez a spenót torta, feltétlen kifogom próbálni.

    VálaszTörlés
  2. Szia Gizi,
    Próbáld ki, nagyon finom volt, én is fogok még csinálni, de legközelebb fogok közé tenni fött tojásszeleteket is. (bocsi, hogy ilyen sokára reagáltam).
    Puszi Erika

    VálaszTörlés