2009. október 11., vasárnap

Párizsias csirkemell




Hozzávalók:
2 csirkemell
egy tojás
só, bors,
mustár
fokhagymapor
kevész sima liszt
kevés tej

Elkészités:
A csirkemelleket nem túl vékony szeletekre vágjuk. Egy tányérra helyezve egymás mellé, vékonyan megkenjük mustárral, megszórjuk a sóval, borssal, fokhagymaporral, ugyanigy teszünk a másik oldalával is.

A tojást egy kis tálkában felverjük, lisztet keverünk hozzá, majdnem nokedlisürüségüre kikeverjük és tejjel visszahigitjuk annyira, hogy palacsintatészta sürüségü legyen (én azért csinálom igy, mert jobban ki tudom keverni simára, és nem lesz csomós). A húsokat lisztbe forgatom és utána a masszába, ahonnan rögtön a forró olajba teszem és világosbarnára sütöm.
Rizzsel és sült banánnal tálatam.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése