2009. február 2., hétfő

Karfiolos rakott


Hozzávalók:
pár szem nagyobbacska krumpli
karfiol
vöröshagyma
pár szelet sertéshús
só, bors, fokhagymapor
tejföl 400 gramnyi
reszelt sajt

Elökészités:
A krumplit héjastól megfözöm, hagyom kihülni, megpucolom.
A karfiolt sós vizben félpuhára fözöm, leszüröm, hagyom kihülni.
A vöröshagymát karikákra vágom.
A sertéshúst kicsit kiklopfolom, Kevés olajban kikeverem a sot, borsot, fokhagymaport,átforgatom benne a husokat és állni hagyom 10-15 percre.
Serpenyöben mindkét oldalát átsütöm, majd ha kell kis vizet aláengedek, lefedem és puhára fözöm.
2 pohár tejfölbe, összesen kb 400 gram (nálunk csak kicsiben van) belekeverem az elözöleg villával felvert tojást.

Sütömargarinnal kikenem a tepsimet. Karikákra vágva a krumplit szép sorban a tepsi aljába helyezem megsózom, a karikákra vágott vöröshagymát ugyanigy, kicsit sózom. ráteszem a husikákat. Azután a karfiolt szépen rárendezem a tetejére.
Ráöntöm a kikevert tejfölt. Rászórok egy kis reszelt sajtot (ez el is maradhat). Beteszem a sütöbe és közepes lángon sütöm, amig egy kicsit elkezd barnulni a teteje.

Megjegyzés: Csirkemellel ugyanigy csinálom, de nem kell fözni, csak átsütni a két oldalát, mivel a csirke nagyon gyorsan kész van.


Ilyen lettem:




Jó étvágyat! Eet smakelijk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése