Hozzávalók:
egy kis fej lilahagyma
egy kigyóuborka
3-4 paprika (kaliforniai, de lehet magyar fehérhúsúval is)
30-40 dekányi aprószemü paradicsom
só, bors
citromlé
szezámolaj
Elkészités:
Lilahagymát vékony csikokra vágom, finoman megsózom, állni hagyom.
Paprikát, paradicsomot, uborkát izlés szerint kockákra vágom.hozzákeverem a hagymához. ha valaki ki akarja nyomni a levétöl a hagymát, azt is lehet, de nem fontos, én sem mindig szoktam.
Sózom, borsozom, citromlével meglocsolom, összekeverem. Meglocsolom a szezámolajjal, összekeverem. Jól lefedve, hütöben legalább félórára állni hagyom.
Megjegyzés:
Nagyon finom köretként, salátaként, de akár magában is.
Másnap még finomabb.
Imádom érezni a szezámmag izét illatát.
Jó étvágyat! Eet smakelijk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése