Hozzávalók:
feles sárgaborsó
lencse
citrom két vége
sárgarépa
gomba
zellerszár, vagy bármilyen más zöldség
lilahagyma
vöröshagyma
fött tojás
virsli
só, bors, citromlé
olivaolaj, vagy étolaj.
Elökészités:
sárgaborsót és a lencsét éjszakára külön-külön beáztatom hideg vizbe, vagy fözés elött egy-két órával forró vizbe. sárgarépát karikákra vágom, gombát csikokra, vöröshagymát és a lilahagymát is. Zellerszárat vagy a zöldséget is csikokra. a fött tojást félbevágott karikákra.
Virslit felkarikázom.
Elkészités:
A lencsét és a sárgaborsót külön edényben felteszem bö vizben ételizesitövel izesitve föni. Nem felejtem el beletenni a citrom végeit. vigyázva, hogy ne föjön szét, leszüröm, egy tálba teszem mindkettöt. Lilahagymát serpenyöben kevés olajon megfonnyasztom, hozzáadom a lencsékhez.
Vöröshagymát elkezdem fonnyasztani, hozzáadom a répát, a zöldségeket, kicsit kevergetve átsütöm, hozzáadom a gombát is, azzal is összesütöm, és hozzáadom a többihez. Közben sóval borssal izesitgetem, hogy ne maradjon iztelen.
A virslit külön serpenyöben forró olajon megpiritom, hozzáadom, kis citromlével meglocsolgatom, összekeverem, de ovatosan, hogy ne törjön. Belekeverem a tojást is. Kicsit állni hagyom. Hidegen a legfinomabb.
Megjegyzés: a lencse sokkal gyorsabban kész van mint a borsó
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése