Hozzávalók:
800 gram apróra vágott káposzta (igazi sötétzöld)
1200 gram hámozott krumpli
500 gram húsos szalonna csikokra vágva
1 szál füstölt fözökolbász
kis kávéscsészényi vluggort (na én ezt most kihagyom belöle, mert nem kaptam)
vaj
füszerek (só, bors, paprika, fokhagyma, meg amit akartok izlés szerint)
Elkészités:
Sós vizbe felteszem föni a krumplit.
Egy másik edénybe a káposztát, hogy teljesen belepje a viz, (ebbe dobnám bele a vluggortot, ha lenne, de mivel nincs akkor majd legközelebb)lassú tüznél fözöm.
Füszerekkel összekeverem az apró csikokra, vagy kockákra vágott húsos szalonnát.
A forró vajban készre piritom.
A krumplifözés 10-dik percében a kolbit a krumpli tetejére teszem, és együtt fözöm készre.
Leszüröm a krumplit és még lassú tüzön kb 10 percig elfözöm belöle a nedvességet.
A káposztát szüröbe teszem, kicsit kinyomkodom, ne maradjon benne sok viz, mert akkor túl nedves lesz a kajám.
A káposztát, a krumplit és a szalonnát, a szalonnazsir felével jól összekeverem. Ha száraznak találom, még teszek bele a zsirból, de ha zsirosnak, de mégis kicsit száraz, akkor egy kis tejet lehet belekeverni. (Remélem értitek)
A tetejére a zsirból csorgatok egy kicsit. Tálalom a fött kolbival. Mustárt is adhatok a kolbihoz.
Jó étvágyat!
Eet smakelijk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése