2009. március 19., csütörtök
Rakott karfiol Erika módra
Hozzávalók:
Karfiol
Darált hús
Pár szem burgonya
4-6 bacon szelet
Tejföl
Reszelt sajt
1 tojás
Vöröshagyma
Fokhagyma
Sárgarépa
Fél kaliforniai paprika
1 paradicsom
Só, bors
Kevés vöröshagymát olajon megdinsztelem, közben hozzáadom a karikákra vágott sárgarépát, együtt dinsztelgetem pár percet, beleteszem a darált húst, izesitem sóval, borssal, fokhagymával, kevés kockára vágott kaliforniai paprikát és paradicsomot teszek még bele. Összefözöm.
Karfiolt sós, vagy ételizesitös vizben puhára fözöm, kiszedem hülni. Két három közepes burgonyát héjában felteszem föni, hagyom kicsit hülni,megpucolom. A bacon-szeleteket a jénai aljára teszem, ráhelyezem a vékony szeletekre vágott burgonyát. Sózom, borsozom.
Erre amit a darálthúsból készitettem, szétteritem. Tetejére teszem a karfiolt. Egy nagy pohár, vagy két kisebb tejfölt összekeverek egy egész tojással, ráöntöm a karfiolra, megszórom reszelt sajttal, és beteszem a sütöbe, addig sütöm, amig meg nem barnul a teteje.
Jó étvágyat! Eet smakelijk!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése