2009. február 2., hétfő

Sertésrolád ketchup-osan serpenyös krumplival és salátával

Hozzávalók:


egy húsrolád
ketchup manis vagy marinade
egy kis fej vöröshagyma
vaj
apro krumpli
füszerek

a salátához tetszés szerint:
uborka
paprika
paradicsom
salátalevél
retek
salátadresszing

Elkészités:A saláta hozzávalóit megmosom, tetszés szerinti darabokra vágom, kicsit sozok rajta, ráöntöm a salátadresszinget, összekeverem, és beteszem a hütöbe, had érjen jól össze.

Egy kisebb lábaskában a vajat felforrósitom, beleteszem a sertésroládot, minden oldalát kicsit megpiritom, nagyon kicsi vizet öntök alá, lefedem és úgy fözök rajta, mikozben néha megforgatom. amikor már majdnem kész, nyakonöntöm a ketchup manis-sal, belekarikázok vöröshagymát, és úgy fözöm tovább, de csak kis lángon. Amikor kész kiveszem, leszedem róla azt a gumis madzagot, ami rajta van, felkarikázom és már lehet is tálalni.
Közben az apró krumplit forro olajban vagy vajban egy serpenyöben sürü forgatás mellett készresütöm.


Jó étvágyat! Eet smakelijk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése