2009. február 22., vasárnap

Mogyorószósz húsokhoz

Hozzávalók:
két-három evökanál mogyorókrém (sózott)
kis fej vöröshagyma
egy gerezd fokhagyma
kevés ketchup (két-három evökanálnyi)
kevés citromlé
egy-két evökanál cukor
paprikakrém (erös, de lehet csemege is)
tej

Elkészités:
Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megfonnyasztom.
Nagyon kis tüzön belekeverem a mogyorókrémet. A melegtöl szépen szétolvad benne, akkor hozáadom a cukrot, ketchupot, citromlét és a paprikakrémet. Jól elkeverem. Folyamatos kevergetés mellett tejet adok hozzá, annyit, hogy elérjek vele egy folyékony krémszerü állapotot. Rottyanás után leveszem a tüzröl, belekeverem az apróra vágott fokhagymát,és már szervirozhatom is. Sült húsokhoz kiváló.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése