2010. október 26., kedd
Spenótos rakott krumpli (hús nélkül)
Hozzávalók: (3-4 személyre)
5-6 közepes krumpli héjában megfözve és megpucolva
450-600 gram spenót
1 közepes vöröshagyma apróra vágva
4-5 szem paradicsom szeletelve
4-6 tojás megfözve szeletekre vágva
besamelszósz
kevés olivaolaj
só
bors
oregano
Elkészités:
Melegitsük elö a sütöt. (200 fokra)
Jó nagy serpenyöben vagy wokban az olajon dinszteljük meg a hagymát üvegesre, adjuk gozzá a spenótot és kevergetve dinszteljük addig, amig teljesen összeesik, és addig amig a nedv teljesen kimegy belöle. Közben sóval borssal izesitsük.
Egy közepes jénaiba vagy tepsibe szeleteljük bele a krumpli egyharmadát, teritsük el rajta a spenót felét, helyezzük el rajta a tojás felét. Sózzuk, borsozzuk. Erre jön a krumpli második harmada, a spenót és a tojás másik fele. Sózzuk, borsozzuk, most már az összes krumplit tegyük a tetejére. öntsük rá szép egyenletesem a besamelszószunkat. A tetejére helyezzük el a paradicsomszeleteket, szórjuk meg oregánóval, és tegyük a sütöbe. Kb 25-30 perc alatt kész.
Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Erika,jókat készitesz mostanában,és persze viszek egy adagot,vacsorára jöhet.puszi.
VálaszTörlésMelli, jó étvágyat! Mi holnap is ezt esszük, de nagyon izlik. puszi
VálaszTörlésNagyon jó kis recept, és nagyon guszta. Szeretem az ilyen ételeket, így viszem is a receptet. Köszike.
VálaszTörlésGizi, Nincs mit, majd megyek hozzád is megkóstolni, biztos finom lesz. :-))
VálaszTörlésSzia:) nagyon jól néz ki,egész fantasztikus.:))
VálaszTörlésén is ma rakott krumplit csinálok, ha ezt előbb olvastam volna.:O
Na majd legközelebb!!el is teszem a recepted köszi:))puszi
Ré, biztos nem fogod megbánni, ha kipróbálod, jó étvágyat hozzá.:-)))
VálaszTörlés:))
VálaszTörlés