2010. október 24., vasárnap
Öszibarackos sertéspörkölt
Hozzávalók:
60-70 dkg sertéscomb kockára vágva
1-2 vöröshagyma kockára vágva
1-2 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 kaliforniai paprika (nálunk csak ezt lehet kapni)kockára vágva
pár szem paradicsom szintén felkockázva
só
bors
magyar gulyáskrém(otthonról hoztam)
örölt pirospaprika
olivaolaj
egy üveg öszibarackbefött (lehet dobozos is)
Elkészitése:
Lábasban vagy wokban (én az utóbbit használom szinte mindenhez) felteszem kevés olajon a vöröshagymát dinsztelni, amikor kezd üveges lenni, hozzáadom a sertéshúst és erös tüzön állandó keverés mellett, nehogy odaégjen, kicsit megdinsztelem a húst és hozzáadom a fokhagymát, paprikát, paradicsomot, kisebb tüzön kicsit összedinsztelem, rászórom a pirospaprikát összekeverem és felöntöm annyi vizzel, hogy éppen csak ellepje. Sóval borssal, gulyáskrémmel izesitem. Felforralom nagyobb tüzön, takarékra veszem és lefedve fözöm addig amig a hús finom puha lesz.
Tulajdonképpen kapunk egy nagyon finom pörköltet, amit akár már igy is lehet fogyasztani.
De én itt továbbmegyek:
Mivel mi általában penne-tésztával esszük ilyenkor szoktam feltenni az elözöleg vizforralóban felforralt vizet, mert sokkal gyorsabb. Kis sót és olivaolajat, hogy ne ragadjon össze a tésztám. beleteszem a tésztát, néha megkeverem és készre fözöm.
Közben az öszibarackot feldarabolom, a levéböl is öntök a pörköltbe, és a darabolt barackot is beleteszem, összeforralom és addig hagyom kis tüzön, amig kész a tésztám és már tálalhatom is.
Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
De érdekes ízvilága lehet! Nagyon guszta.
VálaszTörlésErika,ez nagyon jó ötlet,kifogom próbálni,mert érdekesnek találom,még nem hallottam erről az ötletről.és a látványa is jó.:):):) puszi.
VálaszTörlésIldy, néha olyan dolgok amik látszólag nem illenek össze, isteni izt tudnak produkálni, érdemes megpróbálni.
VálaszTörlésElárulom, ha a pörkölt egy kicsit csipös, még finomabb ize van.
És ugyanugy lehet a másnapra kimaradt pörköltet ilyen módon feljavitani, és akkor nem olyan unalmas másnap is azt enni.
Melli, mindenképpen próbáld ki, nem fogod megbánni:) puszi
VálaszTörlésSzuper jó!! Eddig csak meséltél róla, na most végre meg is mutattad. Én is kipróbálom az biztos.
VálaszTörlésGizi, én megigértem, csak azt nem tudom sose megmondani elöre hogy mikor.:-) puszi
VálaszTörlés