2009. január 28., szerda

Serpenyös csirkemell zöldséggel burgonyával



Hozzávalók:


burgonya
csirkemell
húsos szalonna
zöldbab
zöldborsó
gomba
olaj,

bors.

Elkészités:
A burgonyát hasábokra vágom, a zöldbabot egyben is hagyhatom, és a zöldborsót is. A húsos szalonnát csikokra vágom (én már eleve igy veszem). Gombát felszeletelem, a csirkemellet izlés szerint csikokra vagy kockákra vágom.

A szalonnát kevés olajjal serpenyöben átpiritom, hozzáadom a csirkemellet, együtt piritom vele, beleteszem a zöldbabot, a zöldborsót és a gombát, összekeverem, sózom, borsozom, (én majdnem mindent kajun-nal füszerezek, nem tudom, otthon lehet-e kapni)
Fedövel lefedem, hagyom párolódni, puhulni.



Közben forró olajban kisütöm a burgonyát. Amikor a serpenyöben megpuhultak a finomságok, hozzákeverem a burgonyát, kicsit összesütöm és már mehet is a tányérra.




Jó étvágyat! Eet smakelijk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése