2011. február 6., vasárnap
Csirkemell sárkányszósszal, sült krumplival, zöldbabbal és cukkinivel
Sárkányszósz= tárkonyszósz
Hozzávalók:(4 személyre)
2 egész csirkemell csont nélkül félbevágva
2 evökanál mustár
1 evökanál tárkonnyal
600 gram szeletekre vágott burgonya
500 gram zöldbab
1 cukkini
só, bors
olivaolaj
Elkészités:
Kevés olajba teszek sót borsot, összekeverem. Beleforgatom a csirkemelleket.
Egy serpenyöben minden oldalát aranybarnára sütöm. Kiszedem a csirkemellet egy tányérra.
Az olajba beleteszem a mustárt, a tárkonyt és 1,5 deciliter vizet, kevergetés mellett felforralom. visszateszem a husit lefedem és néha megforgatva lassú tüzön kb 15 perc alatt készre fözöm.
A zöldbab két végét levágom, megmosom. Bö vizben 6 perc alatt félpuhára fözöm. Leszüröm.
A cukkinit hosszában csikokra vágom kb olyan hosszúra hagyom, mint a zöldbab. Egy serpenyöben kevés olajon minden oldalát megpiritom. Óvatosan hozzákeverem a zöldbabot összemelegitem, sóval borssal izesitem.
Közben a krumplit fritözben (nekem ez a leggyorsabb) kisütöm.
Krumplit, a zöldséget és a csirkemellet elosztom 4 tányérra, a szószt kanállal elosztom a húsokon.
Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon guszta!!! Szeretem a tárkonyos ételeket. Én krumplit nem is kérnék hozzá, ha szabad választani.:)
VálaszTörlésNagyon finom volt.
VálaszTörlésMindig van választási lehetöség:)))
Fincsii!!:)
VálaszTörlés