2011. január 2., vasárnap
Spenót sült szalonnával tojással és törtkrumplival
Hozzávalók:
1 kg nagyszemü krumpli megpucolva
4 tojás
200 g füstölt húsos szalonnacsikok
2 evökanálnyi olivaolaj
2 vöröshagyma gerezdekre vágva
1 kaliforniai paprika kisebb darabokra vágva
750 g finomra vágott spenót (fagyasztott)
125 g fözötejszin.
Elkészitése:
Vágjuk a krumplikat négybe, bö vizben fözzük puhára kb 15 perc alatt.
A tojásokat 7 perc alatt fözzük meg. Pucoljuk, és vágjuk négybe.
Egy serpenyöben a szalonnacsikokat süssük zsirjára. szedjük ki a serpenyöböl és tegyük konyhai törlöpapirra, hogy ne maradjon zsiros.
Tegyük az olajat bele a serpenyöbe a szalonna zsirjához. Ezen dinszteljük meg a hagymánkat és a paprikánkat.
A fagyasztott spenótot tegyük bele és kevergetés közben hagyjuk, hogy kiolvadjon. Után kb 3 percig melegitsük át a spenótunkat állandó kevergetés mellett. A szalonnacsikokból vegyünk el 4 csikot a tálaláshoz, a többit kisebb darabokra morzsoljuk szét és keverjük bele a spenótba.
A krumpliról öntsük le a fözölevét, adjuk a krumplihoz a fözötejszint és kis gáznál melegitsük össze kb 1 percig. Törjük össze és pürésitsük. Izesitsük sóval és borssal.
Tálaljunk a kép szerint.
Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon guszta, most olyan éhes vagyok hogy rögtön feltudnám falni.:))
VálaszTörlésKedves Erika!
VálaszTörlésKérlek nézz be hozzám!!!
Meglepetés vár rád az oldalamon.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés