Hozzávalók:
egy kilónyi oldalas
só, bors, örölt paprika, izlés szerinti füszerek
olivaolaj
Elkészités:
a füszereket olajjal összekeverem, beleteszem az oldalast, a legfinomabb, ha legalább egy napot pácolódik a füszeres olajban.
Az elözöleg bepácolt oldalast egy tepsibe egymás melé helyezem, kevés vizet öntök alá.
Alufóliával jó szorosan befedem, forró sütöben kb. 50-60 percet sütöm.
A fóliát levéve ellenörzöm, hogy a hús megpuhult-e, (ha nem, visszatéve a fóliát még kis idöre visszateszem a sütöbe), utána párszor megforgatva fólia nélkül szép pirosra sütöm mindkét oldalát.
Salátával tálalom, esetleg fött krumplit vagy krumplipürét is adhatok hozzá.
Jó étvágyat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése