Hozzávalók:
egy kiló krumpli kockákra vágva
2 evökanál olaj
egy lilahagyma apróra vágva
fél lilakáposzta csikokra vágva
egy evökanál méz
egy evökanál vörösborecet vagy balzsamecet
30-40 grammnyi vaj
egy dl tej
egy zöld alma vékony csikokra vágva.
Elkészités:
A krumlit felteszem sós vizbe föni.
Közben az olajon a hagymát a káposztát és a mézet amig össze nem esik, kevergetés mellett megdinsztelem, a végén kicsit erösebbre vehetem alatta a tüzet. Ha már félpuha, hozzáteszem a balzsamecetet, jól összekeverem.
A krumpliról leöntöm a fözölét, de teszek félre belöle. összetöröm a krumplit és a vajjal és tejjel pürét készitek belòle. Belekeverem a káposztát és az almát is, adok hozzá a krumpliléböl, ha kell még utánaizesitek sóval borssal.
Nagyon finom hozzá a sült hal, de más húsok is.
Jó étvágyat! Eet smakelijk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése