2010. január 19., kedd

Csirkemell a sütöböl jól becsomagolva

Hozzávalók:(két személyre)
Két csirkemell
pár szelet füstölt sonkaszelet
két csik sajt
fokhagyma
só, bors

Elkészités:
a csirkemellet mindkét oldalán sózom, borsozom.
Egyik felére ráteszem a szeletelt fokhagymákat egy sorba, a tetejére a csik sajtot, beletekerem a sonkaszeletbe.
Tepsibe teszem, fóliával jól betakarom.
Sütöben 40-50 percig sùtòm, a végén fólia nélkül egy-két percig piritom a tetejét.

Nagyon finom a lilakáposztás egytálétellel is.
Jó étvágyat!! Eet smakelijk!!

Lilakáposztás holland egytálétel

Sokszor keresgélek a holland ételek között és most ezt találtam. Tele van vitaminnal, amire nagy szükségünk van a téli hónapokban.

Hozzávalók:
egy kiló krumpli kockákra vágva
2 evökanál olaj
egy lilahagyma apróra vágva
fél lilakáposzta csikokra vágva
egy evökanál méz
egy evökanál vörösborecet vagy balzsamecet
30-40 grammnyi vaj
egy dl tej
egy zöld alma vékony csikokra vágva.

Elkészités:
A krumlit felteszem sós vizbe föni.
Közben az olajon a hagymát a káposztát és a mézet amig össze nem esik, kevergetés mellett megdinsztelem, a végén kicsit erösebbre vehetem alatta a tüzet. Ha már félpuha, hozzáteszem a balzsamecetet, jól összekeverem.
A krumpliról leöntöm a fözölét, de teszek félre belöle. összetöröm a krumplit és a vajjal és tejjel pürét készitek belòle. Belekeverem a káposztát és az almát is, adok hozzá a krumpliléböl, ha kell még utánaizesitek sóval borssal.

Nagyon finom hozzá a sült hal, de más húsok is.
Jó étvágyat! Eet smakelijk!

2010. január 16., szombat

Sült oldalas salátával...

Nagyon régen irtam már ide. Igaz nem is csináltam mostanában olyat, amit érdemes lett volna betenni ide. Nagyon szeretjük a sült oldalast. Már csináltam párszor és még nem rontottam el eddig egyszer sem. Sütöben a legfinomabb.

Hozzávalók:
egy kilónyi oldalas
só, bors, örölt paprika, izlés szerinti füszerek
olivaolaj

Elkészités:
a füszereket olajjal összekeverem, beleteszem az oldalast, a legfinomabb, ha legalább egy napot pácolódik a füszeres olajban.
Az elözöleg bepácolt oldalast egy tepsibe egymás melé helyezem, kevés vizet öntök alá.

Alufóliával jó szorosan befedem, forró sütöben kb. 50-60 percet sütöm.
A fóliát levéve ellenörzöm, hogy a hús megpuhult-e, (ha nem, visszatéve a fóliát még kis idöre visszateszem a sütöbe), utána párszor megforgatva fólia nélkül szép pirosra sütöm mindkét oldalát.
Salátával tálalom, esetleg fött krumplit vagy krumplipürét is adhatok hozzá.

Jó étvágyat.