2009. július 23., csütörtök

Sertéspörkölt Erika módra pennével



Hozzávalók:
fél kilónyi sertéscomb kockákra vágva
fél kaliforniai paprika
1 szép nagy paradicsom
1-2 fej vöröshagyma
olivaolaj
füszerek.

Elkészítés:
a füszereket, (jelen esetben, só bors, fokhagymapor, száritott petrezselyemzöld, örölt pirospaprika) egy tálkában olivaolajjal jól elkeverem, ebbe teszem a kockára vágott húst, összeforgatom, félreteszem, hogy jól összepácolódjon.
Vöröshagymát apró kockákra vágom, elkezdem dinsztelni egy wokban nagyon kevés olajon, hozzáadom a pácolt húst és az apróra vágott kaliforniai paprikát. Erös lángon sürün keverve átpiritom a húst, rászórok pirospaprikát, megkeverem és felöntöm annyi vizzel, hogy ellepje, beleteszem a kockára vágott paradicsomot is. Lefedve puhára fözöm, néha megkeverve, és pótolva a vizet, hogy le ne égjen. Kóstolás után ízesítem ha kell.
Penne tésztával tálaltam.
Jó étvágyat!